Universiteit Gent – Frederik De Decker

“Ik ben sinds 1990 heel actief betrokken bij Erasmus: eerst via Erasmus Student Network (ESN), later (1992) zelf als Erasmus-student en sinds 1994 ook professioneel.
Ik was bij ESN (dat het levenslicht zag in Gent en tot op de dag van vandaag actief is en een belangrijke rol speelt in de ondersteuning van het programma) eerst op vrijwillige basis betrokken, vervolgens als vertegenwoordiger van mijn faculteit en als voorzitter van de Afdeling ESN Gent (in 1992-93). Ik leerde er ook mijn vrouw kennen en ik kan dus zonder twijfelen zeggen dat ik zowel mijn persoonlijk als professioneel geluk aan Erasmus en ESN te danken heb.
Mijn semester als Erasmus-student bracht ik door aan de (huidige) Radboud Universiteit in Nijmegen in begin 1992. Als student Neerlandistiek was het een fantastische plek! Ik heb er veel geleerd en beleefd en hou er nog steeds vrienden aan over.
Ik begon in 1994 te werken op de toenmalige Dienst Europese Onderwijsprojecten van de UGent, waar ik na verloop van tijd Erasmus verantwoordelijke werd en de stap naar het Socrates-programma (1995) van heel nabij kon meemaken en mee in goede banen leiden. Ik bleef al die jaren actief in internationalisering en dus betrokken bij Erasmus in allerlei hoedanigheden en binnen diverse instellingen (hogeschool, universiteit, associatie). Sinds 2014 ben ik het hoofd van de Afdeling Internationalisering van de UGent en maakte zo de cirkel rond door elk jaar samen met het hele team zo’n 2000 in- en uitgaande Erasmusstudenten (naast alle andere) een waardevolle ervaring te kunnen bieden. Hopelijk heeft het op hen een even grote impact als op mij!”

Dank je wel Frederik voor deze leuke bijdrage.