di 5 november 2019

De Erasmus+ oproep 2020 is er!

Een Erasmus+ project starten in 2020? Begin vandaag!

De Erasmus + programmagids 2020 is er! Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die inzicht wil krijgen in de opzet en inhoud van het Erasmus+ programma. Grondig lezen dus!

Het budget voor Erasmus+ in Europa stijgt opnieuw; nu met12% tegenover 2019. Meer dan 3 miljard Euro gaat naar het creëren van kansen voor Europeanen om te studeren, werken of zich verder te professionaliseren in het buitenland.

In de programmagids lees je onder meer over:

  • de deadline voor Kernactie 1 (de individuele leermobiliteit) op 5 februari 2020 en voor Kernactie 2 (de strategische partnerschappen) op 24 maart 2020 (telkens om 12.00u).
  • de online aanvraagformulieren. Een projectaanvraag indienen gebeurt online (en dus niet meer via PDF). De aanvraagformulieren volgen. Houd onze website en nieuwsbrief in de gaten!
  • het verder uitbreiden van de school exchange partnerships (KA229). Naast de 15.000 scholen die de voorbije twee jaar al deelnamen, kunnen er in 2020 nog eens 9000 scholen extra deelnemen.
  • het verder uitbouwen van ErasmusPro binnen beroepsonderwijs en -opleiding. Dit is de mogelijkheid in het domein beroepsonderwijs en -opleiding waarbij jongeren uit het secundair onderwijs een stage tussen drie maanden en een jaar kunnen doen.
  • financiële ondersteuning voor regionale netwerken binnen volwasseneneducatie
  • alle praktische informatie en voorwaarden voor jouw projectaanvraag

Aan de slag voor je aanvraag? Baseer je dan zeker op de Erasmus + programmagids 2020. Voor de officiële oproep en deadlines: klik hier. Het persbericht van de Europese commissie kan je hier nalezen.

Epos helpt je graag op weg

Schrijf je in voor onze infosessies

We bieden ook schrijfsessies, sessies rond impact, feedback op je projectidee...aan.

  • Klik hier om ons volledige aanbod te ontdekken als je een Erasmus+ project individuele leermobiliteit (KA1) wil aanvragen.
  • Klik hier om ons volledige aanbod te ontdekken aks je een Erasmus+ strategisch partnerschap (inclusief school exchange partnership) wil aanvragen.

Deadlines

Noteer deze deadlines alvast in je agenda.

Individuele leermobiliteit (Kernactie 1)

Deadline voor het indienen van de aanvraag is 5 februari 2020 om 12u ‘s middags - Brusselse tijd

  • Projecten voor individuele leermobiliteit in het hoger onderwijs (KA103) starten op 1 juni van hetzelfde jaar. Projecten voor de internationale dimensie in hoger onderwijs (KA107) starten op 1 augustus van hetzelfde jaar.
  • Alle andere projecten (schoolonderwijs, beroepsonderwijs en -opleiding, volwasseneneducatie) starten tussen 1 juni en 31 december 2020.

Strategische partnerschappen (incl. school exchange partnerships) (Kernactie 2)

Deadline voor het indienen van de aanvraag is 24 maart 2020 om 12u ‘s middags - Brusselse tijd

Projecten starten tussen 1 september en 31 december 2020.

We wensen alle aanvragers veel succes!