2023 is het ‘European Year of Skills’ (EYS)

Het jaar 2023 wordt het European Year of Skills (EYS).

Met het European Year of Skills (EYS) stelt de Europese Commissie vaardigheden centraal en brengt het opdoen van vaardigheden in heel Europa extra onder de aandacht.

Werknemers met vaardigheden hebben immers betere kansen op werk en krijgen op deze manier meer mogelijkheden binnen onze samenleving. 

Het European Year of Skills wordt op 9 mei 2023 feestelijk ingeluid met een hybride festival vanuit Brussel en een aantal andere Europese steden.

European Year of Skills: website gelanceerd

Het ‘European Year of Skills’ heeft ook zijn eigen website. Via deze website kun je een test doen en gratis opleiding (Engelstalig) volgen om je digitale vaardigheden te versterken! Ook vind je het laatste nieuws over het European Year of Skills in 2023 en verschillende inspiratieverhalen.

Vind ‘Skills’ bij jou in de buurt

Een interactieve kaart geeft verschillende evenementen, workshops en burgerinitiatieven in heel Europa weer, ook bij jou in de buurt. Organiseer je zelf een evenement of activiteit over vaardigheden? Registreer je event dan en voeg hem toe aan de kaart.

De communicatie-tool van het Jaar van de Vaardigheden

Gebruik de communicatietoolkit van het Europees Jaar van de Vaardigheden voor al je communicatieactiviteiten, evenementen en mediarelaties. Je vindt er fraaie foto’s, banners en templates met het officiële logo.

Vermeld ook het Jaar van de Vaardigheden op jouw sociale media met de hashtag #EuropeanYearofSkills.

Waarom een ‘European Year of Skills’

Met dit themajaar wil de Europese Commissie:

  • investeringen in opleiding en bijscholing bevorderen, zodat mensen hun baan kunnen behouden of een nieuwe baan kunnen vinden.
  • ervoor zorgen dat vaardigheden aansluiten bij de behoeften van werkgevers, door nauw samen te werken met de sociale partners en bedrijven.
  • de ambities en vaardigheden van mensen afstemmen op de kansen op de arbeidsmarkt, met name voor de groene en digitale transitie en het economisch herstel.
  • mensen van buiten de EU met de vereiste vaardigheden aantrekken.
Ga naar de website van het European Year of Skills
Naar de website