9 februari = #iktrekhetmijaan en Epos steunt dit initiatief ten volle

Op 9 februari is het #iktrekhetmijaan.

Bij Epos zetten we in op ecologische duurzaamheid in alle facetten van onze werking en deze houding stimuleren we ook bij onze klanten en belanghebbenden: duurzame keuzes maken, werken aan bewustwording en gerichte acties ondernemen.

Sinds september 2021* brengen we al onze uitstoot in kaart, zoals dienstreizen, woon-werkverkeer en energie- en afvalverbruik op de Epos werkplekken. De totale uitstoot van Epos komt neer op 36,46 ton CO2 per jaar. Dat is twee keer met de auto rond de wereld, of vier keer de jaarlijkse uitstoot van de gemiddelde Belg.

Sinds 2022 is Epos bezig met een “Reduction action plan” op te zetten om vooral de uitstoot van de dienstreizen te verminderen. De rest uitstoot zal als in 2021 gecompenseerd worden door in een duurzaam project te investeren. Zo dragen we Epos ook ons steentje bij.

Met enige trots stellen we dan ook onze brochure Duurzaam Erasmussen voor met specifieke informatie en bruikbare tips om internationalisering en ecologische duurzaamheid hand in hand te laten gaan.

Trek jij het je ook aan? Plaats dan op of rond 9 februari 2023 de klimaatinspanningen van jouw gemeente, school, bedrijf of organisatie in de kijker. De campagne loopt tot 19 februari.

Plaats hier je klimaatsinspanning in de kijker: #iktrekhetmijaan.

* We baseerden ons voor de 1e dataverzameling op het jaar 2019 pre-covid.