Aftrap Europees Jaar van de Vaardigheden in Vlaanderen

Op 9 mei startte het Europees Jaar van de Vaardigheden. Het moment om ook het Vlaams Jaar van de Vaardigheden af te trappen. Er worden verschillende initiatieven uitgerold, met als startpunt de lancering van een nieuwe website, en een verbindend ‘levenslang leren-symbool’.

De nieuwe website is de portaalwebsite Levenslang Leren. Deze website zal fungeren als een knooppunt van informatie en inspiratie rond Levenslang Leren in Vlaanderen.

Ook op het internationale vlak zal Vlaanderen een belangrijke rol opnemen met o.a. de organisatie van de ‘OESO Skills Summit’ volgend jaar, en enkele andere initiatieven in het kader van Europees voorzitterschap van België in 2024.

Agenda levenslang leren

De Vlaamse overheid grijpt de start van het Europese Jaar van de Vaardigheden (9 mei 2023 tot 9 mei 2024) aan om een versnelling hoger te schakelen op vlak van levenslang leren in Vlaanderen. In het Jaar van de Vaardigheden worden heel wat maatregelen en initiatieven uitgerold met één gemeenschappelijk doel: een cultuur creëren waarin (blijven) leren en deelnemen aan opleidingen na het verlaten van de schoolbanken evident zijn.

Ontdek hier de initiatieven die op de agenda staan.