Home Agenda Europass event ‘European Digital Credentials for Learning’ op 26 april

Agenda

26 apr 2022
Europass event ‘European Digital Credentials for Learning’ op 26 april

Koning Albert II Laan , Brussel

Wil je graag meer weten over het initiatief van de Europese Commissie betreffende de European Digital Credentials for Learning?

Wil je als instelling meer inzetten op de digitalisering van diploma’s en andere leerbewijzen?

Ben je geïnteresseerd in hoe andere instellingen in Vlaanderen dit aanpakken?

Schrijf je dan hier in voor het event ‘European Digital Credentials for Learning’ op 26 april.

Met de lancering van de ‘European Digital Credentials for Learning’ (EDC) wil de Europese Commissie inzetten op de digitalisering van diploma’s en andere leerbewijzen in de gehele Europese Onderwijsruimte. Door het ter beschikking stellen van een Europese standaard voor digitale leerbewijzen zal het voor individuen makkelijker worden om hun leerbewijzen veilig, fraudebestendig en kosteloos digitaal op te slaan, te delen en mee te nemen over de grenzen heen. Omgekeerd kunnen Europese (onderwijs)instellingen, opleidingscentra en werkgevers op een eenvoudige manier geldige, fraudebestendige EDC’s uitreiken, ontvangen en de authenticiteit ervan makkelijk verifiëren (bijvoorbeeld in het kader van studie-aanvragen). De gratis software, standaarden en services om EDC’s uit te reiken, op te slaan en te visualiseren, maken deel uit van het Europass platform.

Lees de brochure voor meer informatie over European Digital Credentials for Learning.

Voor wie? (hoger) (onderwijs)instellingen en opleidingscentra, beleidsondersteuners

Waar? Hendrik Conscience gebouw, Koning Albert II-laan 35, 1020 Brussel, lokaal 1C15

Wanneer? 26 april 2022, van 9u30-12u30

Hoe? hybride (live of online)

Programma

9u30-9u35          Welkom (Jill Peiffer, directeur EPOS)

9u35-9u40          Inleiding (Eva Van de gaer, Europass coördinator)

9u40-10u10        European Digital Credentials for Learning (Koen Nomden, Team Leader – Skills and qualifications recognition tools – DG Employment Social Affairs and Inclusion, European Commission)

10u10-10u20      Digitalisering van het Diploma supplement (Koen Nomden, Team Leader – Skills and qualifications recognition tools – DG Employment Social Affairs and Inclusion, European Commission)

10u20-10u40      Leiden alle wegen naar Rome? Een overzicht van de verschillende initiatieven rond digital credentials for learning in Europa. (Daniël Du Seuil, Convenor European Self Sovereign Identity Framework – European Blockchain Partnership, Projectleider Digitale transformatie – District09/Stad Gent)

10u40-11u00      Vragen

11u00-11u15      Pauze

11u15-11u35      Voorstelling praktijk van de UGent rond digitalisering en uitwisselen van diploma’s en certificaten (Frederik De Decker, Afdelingshoofd Internationalisering van de UGent)

11u35-11u55      Voorstelling praktijk van de KULeuven rond digitalisering en uitwisselen van diploma’s en certificaten (Ellen Lerouge en Jan DuCaju, KULeuven)

11u55-12u20      Vragen

12u20-12u30      Afsluiting (Eva Van de gaer, Europass coördinator)

12u30-14u00      Broodjeslunch – netwerkmoment

Tot dan!

Team Europass-Vlaanderen

www.europass-vlaanderen.be