Home Agenda Internationale cursus: storytelling in de volwasseneneducatie

Agenda

10 jul 2022
Volwasseneneducatie Internationale cursus: storytelling in de volwasseneneducatie

Kasteelstraat 6, 3740 Bilzen

Storytelling courses in Alden Biesen

Landcommanderij Alden Biesen is de motor achter een scala aan activiteiten die verhalen vertellen promoten, zoals het unieke meertalige International Storytelling FestivalStories in the ParkFEST. Alden Biesen werkte de afgelopen 20 jaar ook mee als partner in vele Europese projecten over storytelling.

NIEUW! Vanaf 2021 organiseert Alden Biesen internationale 5-daagse cursussen voor docenten, waarin de grote verscheidenheid aan verteltechnieken als didactische tool wordt verkend onder begeleiding van gerenommeerde vertellers. Alden Biesen is van plan deze cursussen jaarlijks te herhalen.

Verhalen vertellen in de klas is veel meer dan alleen dat. Verhalende onderwijsbenaderingen verbeteren de verbale en communicatieve vaardigheden van leerlingen in de moedertaal en / of in een vreemde taal. Ze hebben ook een positieve invloed op de verbeelding, creativiteit, sociale en burgerschapscompetenties, waarden, intercultureel begrip, cultureel bewustzijn en expressie.

Door lessen aan te bieden in de vorm van een verhaal, verbeter je de overdracht van de leerinhoud. Wie storytelling gebruikt op school, creëert een open sfeer. Interactieve en creatieve elementen stimuleren ook de waardering voor andere culturen. Dat alles maakt leren aantrekkelijker en het verhoogt de motivatie van de leerlingen.

Cursussen en inschrijvingen

Inschrijven kan vanaf nu:

• 21-26 november 2021 voor leerkrachten en staff in het secundair onderwijs (leerlingen 12-18 j), geleid door Nell Phoenix.

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je hier in vóór 15 October 2021.

• 6-11 februari 2022 voor leerkrachten en staff in kleuter- en basisonderwijs (leerlingen 3-12 j), geleid door Michael Harvey.

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je hier on voor 15 november 2021.

• 10-15 juli 2022 voor leerkrachten en staff in de **volwasseneneducatie (+18), geleid door Giovanna Conforto.

Klik hier voor meer informatie :

Schrijf je hier in voor 1 juni 2020.

Deze cursussen kunnen gefinancierd worden met Erasmus+ KA1-subsidies (Deadline voor aanvragen 11 mei 2021). Eén detail: een Vlaamse deelnemer kan geen gebruik maken van dergelijk projectgeld voor een cursus in Vlaanderen. Je moet de grens over. Ken jij collega’s en organisaties in het buitenland die de kracht van storytelling willen leren kennen als didactisch middel?