Home Agenda Storytelling in het basisonderwijs (Alden Biesen)

Agenda

6 feb 2022
Opleiding Storytelling in het basisonderwijs (Alden Biesen)

Online

Storytellin AB

Landcommanderij Alden Biesen is de motor achter een scala aan activiteiten die verhalen vertellen promoten, zoals het unieke meertalige International Storytelling FestivalStories in the ParkFEST. Alden Biesen werkte de afgelopen 20 jaar ook mee als partner in vele Europese projecten over storytelling.

 

NIEUW! Vanaf 2021 organiseert Alden Biesen internationale 5-daagse cursussen voor docenten, waarin de grote verscheidenheid aan verteltechnieken als didactische tool wordt verkend onder begeleiding van gerenommeerde vertellers. Alden Biesen is van plan deze cursussen jaarlijks te herhalen.

Verhalen vertellen in de klas is veel meer dan alleen dat. Verhalende onderwijsbenaderingen verbeteren de verbale en communicatieve vaardigheden van leerlingen in de moedertaal en / of in een vreemde taal. Ze hebben ook een positieve invloed op de verbeelding, creativiteit, sociale en burgerschapscompetenties, waarden, intercultureel begrip, cultureel bewustzijn en expressie.

Door lessen aan te bieden in de vorm van een verhaal, verbeter je de overdracht van de leerinhoud. Wie storytelling gebruikt op school, creëert een open sfeer. Interactieve en creatieve elementen stimuleren ook de waardering voor andere culturen. Dat alles maakt leren aantrekkelijker en het verhoogt de motivatie van de leerlingen.

Cursussen en inschrijvingen

• 6-11 februari 2022 voor leerkrachten en staff in kleuter- en basisonderwijs (leerlingen 3-12 j), geleid door Michael Harvey.

Klik hier voor meer informatie.

Schrijf je hier on voor 15 november 2021.