Agrochallenge College ten Doorn Eeklo

In een mobiliteitsproject voor beroepsonderwijs en -opleiding  kan je ook een budget aanvragen om deel te nemen aan internationale wedstrijden. Dat deed Lieven Cauwels van het College ten Doorn in Eeklo en dankzij dit budget nam een team van 4 leerlingen (Landbouw & Veehouderij) met 2 begeleiders (Dirk Thienpont en Lieven Cauwels) deel aan Agro-challenge 2022.

 

De 5e editie van deze interscholenwedstrijd is een organisatie van Europea, een vereniging die de internationale contacten tussen de Europese land- en tuinbouwscholen wil stimuleren. Deze wedstrijd vond plaats tussen 22 en 26 augustus 2022 en College ten Doorn Eeklo verdedigde er de Belgische kleuren op de school Litzlhof in Lendorf, Austria.

18 landen namen deel aan deze wedstrijd, en de teams konden zich met elkaar meten in 18 verschillende opdrachten (vb. trekkervaardigheid, boomstammen stapelen, geitenkaasjes verkoopsklaar maken, afstellen van zaaimachines, appelsap maken, mechanisatieoefeningen aan cultivatoren en tractoren, weideafsluitingen plaatsen, digitale monitoring van een melkveestapel interpreteren, schatten van strobalen, levend vee en boomstammen,……)

België haalde de verdienstelijke 8e plaats met team Lien, Phebe, Vincent en Jelle. Bovendien werd het team op de proclamatie verrast met 2 maal brons voor de deelopdrachten “gewichten schatten” alsook het “interpreteren van grafieken uit Smaxtec”, een digitale tool om melkvee op te volgen via signalen uit een bolus.

Voor de pioniers uit College ten Doorn in Eeklo alvast een mooi resultaat, de coach Dirk Thienpont en coördinator internationalisering Lieven Cauwels kijken met het team terug op een geweldige ervaring. De Belgische frieten met mayonaise, speculoos, chocolade en het wereldberoemde bier werden op de Europese maaltijdavond bijzonder gesmaakt door de 130 deelnemers.

 

Proficiat vanwege het hele Epos team !