Het Poolse nationaal agentschap heeft een bijzonder actieve onderzoeksunit en organiseert jaarlijks een researchseminarie voor andere nationale agentschappen en organisaties actief in internationale samenwerking binnen onderwijs en vorming. Het seminarie is een platform om onderzoek en onderzoeksresultaten toe te lichten en biedt ook de gelegenheid tot netwerken en uitwisselen van informatie over de onderzoeken, wat dan weer inspirerend is voor de eigen werking.

De titel van de editie 2020 was “Evidence-based approach in Erasmus+. Impact assessment”. Educonsult heeft namens Epos het onderzoek over de impact van Erasmus+-stages op studenten hoger onderwijs uit de doeken gedaan.

Alle onderzoekers hebben hun aandeel in het seminarie verwerkt tot een bijdrage in de derde editie (zie ook bijlage) van de Warsaw Research Seminar Series.

De mobiliteit in tijden van een pandemie is één van de drie onderzoeksonderwerpen, naast internationale training, en persoonlijke en institutionele ontwikkeling. Wil je het volledige onderzoek van Epos naar de impact van Erasmus+-stages in het hoger onderwijs raadplegen, dan kan je terecht op de website van Epos voor het verslag en de bijlages.

Ben je geïnteresseerd in ander onderzoek door het Poolse agentschap, dan vind je meer informatie op deze pagina. .

Epos publiceert jaarlijks ook Vlaamse en internationale onderzoeksresultaten, net als meer algemene data. Je vindt alles terug op de pagina ‘Publicaties’ van onze website en in de nieuwsbrief.

Rapport “Evidence-based approach in Erasmus+”