Luister naar de podcast van ‘The Wanderland Chronicles’ (KA2 schoolproject KSDiest)

Pieter Blomme is oprichter van ‘Relaas podcast’ en radiodocent bij UGent. Hij gaf op 1 februari voor Epos de boeiende sociale media opleiding ‘Podcasts‘. Hij maakte duidelijk dat een podcast maken best een haalbare kaart is voor een school of een kleine organisatie.

Dat wisten ze al langer bij KSDiest, want tijdens de Belgische uitwisselingsweek van het project ‘The Wanderland Chronicles‘ (KA2 Schoolproject) maakten de Vlaamse, Duitse en Ierse leerlingen samen zowaar zelf een podcast.

Luister naar hun levendige podcast in verschillende afleveringen, volledig ‘student made’.

ebook

De podcast was niet het enige wat de leerlingen en hun begeleiders maakten met vernieuwende digitale middelen. Tijdens de laatste uitwisselingsweek in Duitsland maakten de leerlingen samen met hun leerkrachten het finale eindproduct: een ebook. In het ebook vind je allerhande leuke weetjes die gaan van ‘Irish slang en survivaltips’ tot Duitse Bretzeln en de grote culturele verschillen tussen de 3 landen.

KSDiest geen onbekende voor Epos

KSDiest en het project The Wanderland Chronicles won in 2021 de Digirasmusser-wedstrijd met het virtuele platform Gather Town. Dit platform werd speciaal gemaakt voor het project, omdat vanwege de COVID-epidemie de uitwisselingen met de leerlingen niet meer konden doorgaan. Daarna zijn de projectcoördinatoren het platform blijven gebruiken om de leerlingen met elkaar in contact te brengen als voorbereiding op de volgende uitwisselingen en ook voor de teacher meetings.

Een dikke proficiat van Epos voor dit mooie project !