Een warme herfst bij eTwinning

Het wordt weer een warme herfst bij eTwinning. Er komt een Partner Finding Webinar voor basisscholen die op een laagdrempelige manier willen internationaliseren en een inspiratiedag over Europees burgeschap in je klaslokaal.

Partner Finding Webinar

Europa in je basisschool brengen? Dat kan! Met eTwinning!

Met kleuters en leerlingen uit het basisonderwijs kan je op een laagdrempelige manier internationaliseren.
Heb je een projectidee meer nog geen Europese partner om mee samen te werken? Neem dan deel aan ons Parter Finding Webinar op 28 september van 13u30 tot 18u30. Het thema is Innovation and Education!

 

Je krijgt er het 1ste halfuur voorbeelden van goede eTwinning-projecten. Het 2de deel van de workshop zal besteed worden aan het vinden van projectpartners voor je eTwinning-project uit Nederland, Luxemburg, Moldavië, Libanon en Jordanië.

Meer info en inschrijvingen vind je op de eTwinning-website.

Inspiratiedag ‘Breng Europa naar je klas’

 

Ben je klaar om jouw klaslokaal te transformeren tot een bruisend centrum van Europees burgerschap? Schrijf je in voor onze inspiratiedag op woensdag 4 oktober!

Onze vroegere #ETWID was succesvol en we breiden deze dus graag nog een beetje uit met het volgende programma:

 

  • Inspirerende Keynote door Kris Grimonprez: Laat je meeslepen door Kris Grimonprez, een vooraanstaande expert op het gebied van Europees burgerschap. Haar verhalen en inzichten zullen je horizon verbreden en je enthousiasme aanwakkeren. Zij zal ook aanschuiven bij het panelgesprek in de namiddag.
  • Workshops op maat: Of je nu een beginnende ontdekker bent of een doorgewinterde professional, onze workshops over eTwinning en Erasmus+ zullen je op weg helpen. Ontdek de eindeloze mogelijkheden om jouw klas te verbinden met scholen over heel Europa en verrijk je onderwijs met internationale perspectieven.
  • Panelgesprek: Sluit de dag af met een panelgesprek waarin Kris Grimonprez samen met collega’s van eTwinning en Erasmus+ inzichten delen en vragen beantwoorden. Een gelegenheid om meer te leren en te netwerken met gelijkgestemde collega’s.

 

Inschrijven kan vanaf eind augustus. Info en inschrijvingen vind je op de eTwinning-website.