Studiedag duurzaamheidseducatie

Wil je graag weten hoe je Europese samenwerkingsprojecten kunt opzetten over duurzaamheidseducatie? Duurzaamheid, meer bepaald milieu en klimaatverandering, is ook binnen Erasmus+ een belangrijke prioriteit.

Duurzaam Educatiepunt en Epos nodigen je uit op hun studie- en netwerkdag over subsidiekansen voor duurzaamheidseducatie binnen dit programma en Europa.

Programma

Naast een korte schets van duurzaamheidseducatie in de Europese context en wat dit voor Vlaanderen kan betekenen, kom je ook uitgebreid te weten hoe je zelf Europese samenwerkingsprojecten kunt opzetten. We laten enkele onderwijsinstellingen (scholen en hoger onderwijs) en organisaties aan het woord met ervaring in Europese samenwerking. Daarna kan je in kleinere groepen met de aanwezigen mogelijke projectideeën en eerdere ervaringen uitwisselen. EPOS zal hierbij op mogelijke vragen antwoorden.

Je gaat naar huis met de nodige handvatten om je projectideeën voor Europese uitwisseling en samenwerking rond duurzaamheidsthema’s vorm te geven.

Doelpubliek

Iedereen met interesse in het opstarten van een Europees samenwerkingsproject in het kader van duurzaamheidseducatie:

  • Scholen
  • Hoger onderwijsinstellingen
  • Lerarenopleiders
  • Organisaties met een aanbod in duurzaamheidseducatie naar of met scholen

Organisaties met een aanbod in duurzaamheidseducatie buiten het formele onderwijs, bv. volwasseneneducatie

Bekijk het programma

Praktisch

  • Wanneer? 14 oktober, van 9.00 u tot 16.00 u.
  • Waar? VAC Leuven, Diestsepoort 6, 3000 Leuven (vlakbij station Leuven)

 

Deze uitnodiging delen mag.

Schrijf je in