Neem deel aan de eTwinnings info- en netwerkevents

eTwinning organiseert weer tal van info- en netwerkevents om je aan boord te krijgen van de grote eTwinning-community.

Noteer alvast in je agenda ‘#Belgica for Teachers’ op 12 februari 2025 en ‘Breng Europa naar je klas #EUKlas24’ op 6 november 2024 in Gent.

Of kandideer voor het internationaal seminarie in Frankrijk.

#Belgica for teachers op 12/2/2025

eTwinning Vlaanderen werkt heel graag samen met de NSO’s van de Franstalige en Duitstalige gemeenschap, en hopelijk werken jullie graag samen met andere Belgische leerkrachten!

Op 12/2/2025 organiseren we samen naar goede gewoonte onze #Belgica for teachers, een netwerk- en inspiratiedag voor alle leerkrachten en onderwijspersoneel uit België. Zet deze dag dus alvast in je agenda! Jullie NSO’s (National Support Organisations) kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Inschrijven kan pas vanaf augustus, maar 12 februari 2025 in je agenda zetten, kan nu al!

 

Breng Europa naar je klas #EUKlas24

Ben je klaar om jouw klaslokaal te transformeren tot een bruisend Europees centrum waarin zowel jij als als je leerlingen zich als een vis in het water voelen? Zet dan 6 november 2024 zeker in je agenda! Op deze inspirerende en educatieve dag kan je eTwinning en Erasmus+ leren kennen in het Virginie Lovelinggebouw in Gent.

Wat mag je verwachten?

  • Een inspirerende gastspreker over het eTwinning-jaarthema ‘wellbeing@schools’.
  • Workshops op maat: Of je nu een beginnende ontdekker bent of een doorgewinterde professional, onze workshops over eTwinning en Erasmus+ zullen je (verder) op weg helpen. Ontdek de eindeloze mogelijkheden om jouw klas te verbinden met scholen over heel Europa en verrijk je onderwijs met internationale perspectieven.
  • Prijsuitreikingen 2024: Nationale eTwinning kwaliteitsabels, de EITA-award (European Innovative Teaching Award) en het Europees Talenlabel (Europese prijs ter aanmoediging van innovatieve taalprojecten).

Meer info en praktische details vind je hier

Seminarie in Frankrijk voor Secundair Onderwijs

eTwinning Frankrijk organiseert van 11 tot 13 oktober 2024 een seminarie voor leerkrachten Secundair Onderwijs waarbij de nadruk zal liggen op het opstarten van een eTwinning-project. De voertaal van het seminarie is Frans, maar leerkrachten van alle vakken zijn uiteraard welkom om deel te nemen!

Deelnemers zullen samen ontdekken hoe eTwinning ingezet kan worden in het onderwijs, zodat je op een laagdrempelige manier kan internationaliseren en je leerplan waarmaken terwijl je samenwerkt met klassen elders in Europa.

Vergroot ook je netwerk: leg waardevolle contacten en wissel ideeën uit over hoe je eTwinning kan integreren in je onderwijspraktijk. Je zal er internationale partners vinden voor samenwerkingen en om een eTwinning-projecten te plannen en op te starten.

Kandideer voor dit seminarie.

 

 

Leer meer over de fascinerende wereld van eTwinning met de masterproef van Trâm La Hoàng Bích!

In haar Master’s thesis onderzoekt Trâm hoe Europese normen en waarden worden overgedragen via het eTwinning-platform. Ze bekijkt hoe kennis wordt gedeeld en overgedragen via eTwinning, en welke normen en waarden hierbij een rol spelen.

Multiculturele waarden spelen een sleutelrol, en sociale waarden zoals teamwork en respect zorgen voor een hechte eTwinning-community.

Ontdek hoe eTwinning diepgaand bijdraagt aan cross-culturele samenwerking, interculturele competentie en een inclusieve onderwijsomgeving.

Lees de volledige masterproef.