Euroguidance informeert op verschillende beurzen

Tijdens de Studie-informatiedagen (‘SID-ins’) begin 2023 bood Euroguidance Vlaanderen weer ‘live’ informatie en advies over studeren en stages in het buitenland. De SID-in beurzen ontvingen gedurende 15 dagen meer dan 60.000 bezoekers. Op onze stand ‘Studeren in het buitenland’ stonden we meer dan 1.000 bezoekers te woord.

Leerlingen en hun begeleiders hadden veel interesse in Erasmus uitwisselingen voor, tijdens en na het hoger onderwijs, studie-en uitwisselingsmogelijkheden in bepaalde landen en specifieke studierichtingen in het buitenland.

We kregen ook bezoek van een aantal buitenlandse leerlingen en studenten die tijdelijk les volgen aan een Vlaamse onderwijsinstelling in het kader van een uitwisselingsprogramma.

De ‘Verruim je Horizon’ beurs richt zich op leerlingen en leerkrachten uit de praktische richtingen van het laatste jaar secundair onderwijs. Leerlingen kunnen er hun ‘horizon verruimen’ en toekomstmogelijkheden uitdiepen. Ze vinden er volledige en objectieve informatie over de arbeidsmarkt, eventuele verdere opleidingen en algemene thema’s die hen aanbelangen. Dit jaar ontving de beurs bijna 2.000 bezoekers. Euroguidance Vlaanderen bood aan bijna 60 leerlingen en leerkrachten informatie en advies over studeren, stages en (vrijwilligers)werk in het buitenland. We spraken ook verscheidene collega standhouders, waardoor nieuwe samenwerkingen ontstonden.

Via onze deelname aan de online én onsite Afstudeerbeurs bereikten we meer dan 100 leerkrachten, studenten en werk(zoek)enden. Euroguidance Vlaanderen verzorgde de online sessie ‘Studies en stages in het buitenland’, bood informatie en advies over studeren, stages en (vrijwilligers)werk in het buitenland, en stelde de Euroguidance dienstverlening voor aan verschillende (toekomstige) keuzebegeleiders. Tijdens de onsite beurs verwezen we verschillende bezoekers ook naar Europass Vlaanderen, waarmee we een standplaats deelden. Euroguidance maakte ook kennis met verscheidene collega standhouders, waardoor nieuwe connecties ontstonden.

In 2024 zal de onsite Afstudeerbeurs doorgaan op 28 maart. Noteer dit alvast in je agenda.