We leven in tijden die uitdagend zijn voor gans Europa. Het grote aantal Oekraïense mensen dat bescherming zoekt in andere Europese landen ervaarde een plotse onderbreking in hun onderwijsloopbaan en carrière. Dit heeft ook een enorme impact op de keuzeprofessionals die vluchtelingen en migranten helpen om nieuwe perspectieven te identificeren en toegang te krijgen tot mogelijkheden binnen onderwijs en op de arbeidsmarkt.

Dit proces doet veel vragen rijzen: Hoe ga ik om met cliënten die zulke moeilijke periodes doormaken? Hoe kunnen we het eigen onderwijssysteem vergelijken met het systeem waarmee de cliënt vertrouwd is? Welke tools kunnen we inzetten in (onderwijs)loopbaanbegeleiding? Etc …

Euroguidance (Competence Development Working Group – MTG2) biedt twee webinars aan om keuzeprofessionals uit gans Europa te ondersteunen bij de begeleiding van vluchtelingen, met bijzondere aandacht voor Oekraïne.

Keuzeprofessionals die graag meer willen weten over handige tools en belangrijke aspecten in het werk met vluchtelingen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan één of twee webinars.

21st April – 10:30-12:00

Introduction to EU resources in guidance for refugees                                                   
Meer info (programma + registratie) vind je hier  

28th April – 14:00-16:00

Exploring effective approaches to career guidance for refugees                                           
Meer info (programma + registratie) vind je hier 

Beide webinars worden gehouden in MS Teams. Deelname is gratis.