Europass actualiteit

Volgend schooljaar organiseert Europass opnieuw een reeks informatieve workshops. Leg nu al de data vast in je agenda. Verder bezocht het Europass-team de winnaar van de Europass-wedstrijd 2023.

 

Europass-Mobiliteit trainingen: 28 november 2023 en 25 januari 2024

Wil jij weten hoe Europass-Mobiliteit een meerwaarde kan betekenen voor je internationaal project?

Wil je weten hoe je Europass-Mobiliteit kan inzetten in je project?

Of heb je nood aan een algemene opfrissing van je geheugen wat betreft het aanmaken van Europass-Mobiliteit documenten?

Houd dan alvast de volgende data vrij! We bieden dezelfde training aan live en online. Je kiest zelf op welk moment je de training het liefst volgt:

  • 28-11-2023 (voormiddag): live in het H. Consciencegebouw, Koning Albert II-laan 15 te Brussel
  • 25-1-2024 (voormiddag): online

Bekijk hoe deze scholen Europass-Mobiliteit hebben gebruikt in hun internationaal project.

Workshop Europass-e-Portfolio op school: 24 oktober 2023

Wist je dat je tijdens de selectie van de deelnemers voor jouw internationaal project gebruik kan maken van het gratis Europass CV en e-Portfolio?

Wist je dat onze Nederlandse Europass collega’s lesmateriaal hebben ontwikkeld om leerlingen inzicht te geven in wat een e-Portfolio is en hoe je die kan gebruiken tijdens jouw les?

Wil jij of je collega meer inzetten op de loopbaancompetenties van leerlingen?

Hou dan alvast 24 oktober 2023 (namiddag: 13u-16u) vrij in je agenda en bekijk hoe deze school met het Europass-e-Portfolio aan de slag gegaan is.

 

Europass bezoekt Campus Russelberg

Campus Russelberg kreeg op 9 juni een bezoek van Europass-Vlaanderen voor de officiële prijsuitreiking als winnaar van de Europass-Mobiliteit wedstrijd 2023.

Dankzij hun deelname aan de 1ste Europass-Mobiliteit wedstrijd konden we kennismaken met de leerlingen die naar Ijsland en Spanje trokken voor hun stage. We hadden ook het privilege om de leerkrachten te ontmoeten die deze buitenlandse stages mogelijk maken.

Tessenderlo wordt daarmee op de kaart gezet! Proficiat!

Reikt ook jullie school Europass-Mobiliteiten uit maar gebeurt dit pas na de deadline van 12 mei? Geen nood: neem dan zeker nog een foto, deel die op jullie eigen sociale mediakanalen en tag ons via ‘@EuropassVlaanderen’ en/of ‘#EuropassVlaanderen’ (zo vinden we jullie posts makkelijk terug).

Zo maken jullie kans om te winnen voor de Europass-Mobiliteit wedstrijd van 2024.

  • Vergeet zeker niet dit filmpje te delen met je leerlingen zodat ze weten hoe ze Europass-Mobiliteit kunnen gebruiken in hun komende avonturen.
  • Bied je jouw leerlingen ook graag extra kansen met Europass-Mobiliteit? Ga snel naar de website van Europass.