Recent Europass nieuws

2FA is niet meer verplicht om in te loggen op je Europass-account!

Voor het aanmaken van een Europass-profiel en -CV moet je niet meer inloggen met een tweede device (EU-login app of e-ID), maar kan je vanaf nu opnieuw kiezen om enkel in te loggen met je paswoord. De Europese Commissie beveelt tweefactorauthenticatie (2FA) nog steeds aan om je gegevens zo goed mogelijk te beveiligen maar geeft nu de keuze aan jou. Hier vind je meer informatie.

Indien je met je leerlingen in de klas een Europass-profiel of CV wil aanmaken, is het gebruik van de EU-app of e-ID dus niet meer noodzakelijk!

De Europass-lesmodule

Ken je de Europass-lesmodule al? Die geeft je kant-en-klaar lesmateriaal om met je leerlingen aan de slag te gaan met het Europass-profiel, CV en motivatiebrief.

Bekijk zeker ook eens onze tutorials op het Europass Youtube kanaal.

Doe nog tot 12 mei mee aan de Europass wedstrijd!

Gebruik jij de uitreikingspakketten om de Europass-Mobiliteitsdocumenten aan je leerlingen en leerkrachten te overhandigen? Neem jij een (groeps)foto om dit moment te delen op je eigen sociale media kanalen?

Tag ons dan via‘@EuropassVlaanderen’ en dan posten we het ook op onze Europass-Vlaanderen Facebook. We delen graag deze mooie momenten en feliciteren jullie leerlingen en leerkrachten met hun buitenlandse leerervaring.

Post je foto vanaf nu tot en met 12 mei en WIN een persoonlijk bezoek van Europass inclusief een prijs. We komen langs in de week van 22 mei om jullie prijs te overhandigen en jullie team en leerlingen of leerkrachten persoonlijk te feliciteren. Uit alle inzendingen trekt een onschuldige hand een winnaar.