Leerlingen Kunstacademie Eeklo naar Noorwegen

De leerlingen van de Kunstacademie Eeklo gaan dankzij Erasmus+ naar het hoge noorden, Noorwegen.

Daarmee is de school de eerste Vlaamse academie voor beeldende kunsten die met de leerlingen op uitwisseling gaat naar het buitenland.

Directeur Roos Lauwaert is heel blij dat er zo veel enthousiasme is bij de leerlingen en ouders, het is immers niet evident om als 10-jarige naar het buitenland te trekken met de Kunstacademie waar je les volgt.

Het uitwisselingsproject gaat door tijdens de Krokusvakantie in februari 2023.

 

Dan zullen de leerlingen van de Kunstacademie in Eeklo, de hele klas telt 27 kinderen in totaal,  voor het eerst kennismaken met de leerlingen in Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Dat gebeurt online. Gedurende 3 dagen kunnen ze samen al de eerste ideeën uitwisselen en vormgeven. Want het is de bedoeling dat ze samen kunst maken. Uiteindelijk zullen ze samen een grote muurschildering maken in Oslo. Daarvoor trekken de leerlingen van de Kunstacademie in Eeklo tijdens de Paasvakantie 5 dagen naar Noorwegen.

Alvast een dikke proficiat vanwege Epos voor dit geslaagde initiatief. Wij wensen jullie alvast veel artistiek (leer) plezier !

Verneem er alles over op de website van de Kunstacademie Eeklo of lees het artikel van het VRT NWS.

 

 

Met dit project geeft de Kunstacademie buitengewone kansen aan de leerlingen om hun horizon te verruimen. We kijken met spanning uit naar de resultaten van deze kunst- en cultuuruitwisseling met het mooie Oslo. Ik ben uitermate trots dat onze academie opnieuw bewezen heeft dat ze bij de absolute koplopers van het deeltijdse kunstonderwijs hoort

Schepen stad Eeklo – Danny Plaetinck