Met de trein of met het vliegtuig?

De heen- en terugreis naar/van jouw Erasmusbestemming is een fundamenteel onderdeel van je mobiliteitservaring. De manier waarop je dat doet, maakt echter een verschil. Als het meest uitgebreide mobiliteitsprogramma ter wereld brengt het Erasmusprogramma duizenden lerenden in beweging, die onvermijdelijk voor een aanzienlijke CO2-uitstoot zorgen. Vooral de uitstoot door de luchtvaart is de afgelopen twintig jaar snel gestegen. Technische oplossingen, zoals de overstap naar duurzame vliegtuigbrandstoffen, zijn nog lang geen standaard oplossingen en kunnen de emissies nog niet volledig elimineren.

 

 

Daarom moeten we nadenken over gedragsveranderingen als het gaat om reiskeuzes. Overweeg voordat je aan je Erasmus+ uitwisseling begint om de voetafdruk van verschillende vervoersopties te meten en controleer hoe uw reis het klimaat beïnvloedt.

Epos ontwikkelde hiervoor een handige visual, die je stap voor stap helpt om je project-mobiliteiten zo duurzaam mogelijk uit te voeren.

Download de visual en beperk zo je ecologische voetafdruk. De visual bestaat in het Nederlands en in het Engels. Je vindt hem op onze website in de bibliotheek en bij ‘Inspiratie en resultaten’ onder ‘Losse publicaties’.