Mythbusting: het nieuwe handboek voor Erasmus+ projectcoördinatoren

Onze Ierse en IJslandse collega’s brachten ervaren Erasmus+ projectcoördinatoren samen om hun beste tips en praktijkvoorbeelden te verzamelen in één handboek, Mythbusting. Het is dus een handboek van en voor projectcoördinatoren. Je vindt het op onze website onder projectuitvoering KA2 en verder onder Start.

Het managen van projecten op Europees niveau is iets uniek.

Het was met dit in het achterhoofd dat het Ierse Nationaal Agentschap Léargas en het IJslandse Agentschap Rannis besloten om een tweedaagse transnationale samenwerkingsactiviteit (TCA) te houden in Dublin over Europees projectmanagement. Ze brachten nieuwe en ervaren Europese projectcoördinatoren samen om uitdagingen te verkennen, succes story’s te delen en efficiënte werkmethodes te verzamelen.

Hun doel  was om te leren van mensen met echte ervaring in het managen van Europese projecten. De inhoud van dit handboek is het resultaat van hun discussies en input tijdens de workshops en plenaire vergaderingen. Het is dus een zeer bruikbaar handboek geworden, gemaakt door Europese projectmanagers, voor Europese projectmanagers.