Breng je activiteiten en resultaten in beeld.

 

Disseminatie (de verspreiding van je projectresultaten) is belangrijk in Erasmus+!  Voor de verspreiding van je projectresultaten heb je dan ook drie verplichtingen:

  • In alle communicatie over je project, gebruik je altijd één van de twee officiële logo’s van de Europese Unie (er is geen specifiek “Erasmus+ logo”). Normaalgezien is dat de “co-funding” versie (want je eigen organisatie investeert ook in het project).
  • In alle publicaties (zeker als het gaat om standpunten, (onderzoeks)resultaten,…) vermeld je daarnaast ook deze “disclaimer”:
    • NL: “Mede gefinancierd door de Europese Unie. De hier geuite ideeën en meningen komen echter uitsluitend voor rekening van de auteur(s) en geven niet noodzakelijkerwijs die van de Europese Unie weer. De Europese Unie kan hier niet voor aansprakelijk worden gesteld.”
    • ENG: “Co-funded by the European Union. The European Union support for the production of this publication does not constitute endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the European Union cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.”
    • Voorbeelden van andere taalversies ontdek je hier.
  • Je projectresultaten moet je uploaden op het Erasmus+ Project Results Platform.

 

Maar disseminatie is niet enkel een verplichting: met je project kun je iets heel moois realiseren; je kunt levens veranderen en mensen op een spoor zetten dat hen verder brengt!

Maak daarom gebruik van deze tips om binnen en buiten je organisatie te laten zien wat je met je Erasmus+ project hebt bereikt:

  1. Als Nationaal Agentschap voor Erasmus+ zijn wij altijd op zoek naar interessante verhalen en ervaringen. Leent jouw project zich voor een interview of artikel of heb je een leuke video gemaakt die je graag met ons wil delen? Neem dan contact op met onze communicatieafdeling via info@epos.vlaanderen.be.
  2. Deel nieuwsupdates en successen van je project via je projectwebsite, nieuwsbrief en/of social media. Doe dit niet alleen na afloop van het project, maar ook tussentijds.
  3. Zorg naast updates ook voor interactie op jouw socialmediakanalen.
  4. Denk ook aan platformen zoals eTwinning en Epale.
  5. Bekijk de publicaties rond disseminatie in onze bibliotheek, met onder andere een brochure van de Europese Commissie “How to communicate your project”.

Tag je #Eposvzw al in jouw berichten?

 

Niet voldoende vertrouwd met sociale media? Dan zijn de opleidingen die Epos hier over aanbiedt wellicht interessant voor jou. Je vindt ze in de Epos-agenda.