Allerhande eTwinning contactseminaries

eTwinning heeft opnieuw een reeks contactseminaries in het binnen- en buitenland.

Er is het bilateraal contactseminarie met Frankrijk dat zich richt tot het beroeps- en technisch onderwijs (VET) met inclusie als centraal thema. Dat vindt plaats in Brugge.

Verder is er een contactseminarie in Italië voor het kleuter- en basisonderwijs en een contactseminarie op Cyprus voor leerkrachten uit het secundair onderwijs.

Maak je keuze en stel je kandidaat:

 

Bilateraal seminarie met Frankrijk ‘eTwinning in Erasmus+ projecten’ met focus op inclusie voor VET (TSO en BSO) in Brugge

Dit seminarie is speciaal voor leerkrachten VET (TSO en BSO) die lesgeven in het secundair onderwijs en geïnteresseerd zijn in het opstarten van een eTwinning-project in het kader van Erasmus+. We leggen de focus op inclusie. Zowel ervaren als beginnenden eTwinners en Erasmus’ers zijn welkom.   

We wisselen ideeën en good practices uit over hoe je eTwinning kan implementeren in Erasmus+ projecten. We bekijken uiteraard ook de Erasmus+-prioriteiten met de nadruk op inclusie en hoe je deze kan integreren in eTwinning-projecten. Na afloop heb je een groot Europees netwerk én een project waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Voor meer info en het inschrijvingsformulier

Seminarie in Italië: eTwinning in het kleuter- en basisonderwijs

Beginnende eTwinners die lesgeven aan leerlingen tot 6 jaar nemen we van 11 tot 13 april graag mee naar Italië voor het seminarie “Digitale samenwerking in het kleuteronderwijs voor beginnende eTwinners 

Het seminarie vindt plaats in Reggio Emilia, waar zich Reggio Children bevindt, een internationaal centrum voor de bevordering van de rechten van het kind. Dit centrum zullen we tijdens het seminarie bezoeken en het zal ons zeker kunnen inspireren voor het uitwerken van eTwinning-projecten op maat van de kinderen.  

Vergroot je Europees netwerk, krijg praktische voorbeelden ivm het organiseren van eTwinning-projecten voor kinderen tot 6 jaar, en start een eTwinning-project op waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Verneem er alles over en stel je kandidaat via de website van eTwinning.

Seminarie in Cyprus voor leerkrachten secundair onderwijs

Tijdens dit seminarie gaan leerkrachten Secundair onderwijs met het eTwinning jaarthema 2023 ‘Innovation & education’ aan de slag. 

Ben je bovendien nog een beginner of ben je helemaal nog niet gestart met eTwinning? Dan is dit echt de uitgelezen kans om te leren hoe je je leerstof kan aanbrengen met behulp van eTwinning en je netwerk uit te breiden. Je zal het eTwinning-platform leren kennen, leren hoe je de projectpartners vindt, hoe je een project opstart en samen met een partner een eTwinning-project aanmaken. 

Verneem er alles over en stel je kandidaat via de website van eTwinning.