Tal van eTwinning-activiteiten

Online workshops, een partner finding fair, bilaterale en multilaterale contactseminaries, dat staat allemaal op het drukke programma van eTwinning. Maak je keuze uit het rijke aanbod en schrijf je in of stel je kandidaat.

Online driedaagse voor leerkrachten TSO / BSO

De Europese Commissie organiseert een online workshop voor leerkrachten BSO/TSO die geïnteresseerd zijn in het integreren van eTwinning en Erasmus+  van 1 tot 3 maart 2023. Zowel ervaren als beginnende eTwinners kunnen zich registreren voor dit event waarbij de nadruk ligt op blended learning activities en de synergie tussen Erasmus+ en eTwinning. 

Tijdens dit online event krijg je praktische voorbeelden en tips om met eTwinning je leerplan te verwezenlijken en je Erasmus+ project te versterken. 

Je verneemt er alles over op de website van eTwinning.

Partner finding fair voor lerarenopleiders

Ben je een lerarenopleider? Dan is dit netwerkevent met partner finding fair van de Europese Commissie iets voor jou!  

Wil je graag samenwerken met een klas in het buitenland? Wil je jouw studenten een project laten uitvoeren tijdens hun stage? Heb je een projectidee maar vind je het moeilijk om partners te vinden? 

Verneem er alles over op de website van eTwinning. Inschrijven kan nog tot 22 februari 2023.

Bilateraal seminarie met Frankrijk ‘eTwinning in Erasmus+ projecten’ met focus op inclusie voor VET (TSO en BSO) in Brugge

Dit seminarie is speciaal voor leerkrachten VET (TSO en BSO) die lesgeven in het secundair onderwijs en geïnteresseerd zijn in het opstarten van een eTwinning-project in het kader van Erasmus+. We leggen de focus op inclusie. Zowel ervaren als beginnenden eTwinners en Erasmus’ers zijn welkom.   

We wisselen ideeën en good practices uit over hoe je eTwinning kan implementeren in Erasmus+ projecten. We bekijken uiteraard ook de Erasmus+-prioriteiten met de nadruk op inclusie en hoe je deze kan integreren in eTwinning-projecten. Na afloop heb je een groot Europees netwerk én een project waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Voor meer info en het inschrijvingsformulier

Seminarie in Italië: eTwinning in het kleuter- en basisonderwijs

Beginnende eTwinners die lesgeven aan leerlingen tot 6 jaar nemen we van 11 tot 13 april graag mee naar Italië voor het seminarie “Digitale samenwerking in het kleuteronderwijs voor beginnende eTwinners 

Het seminarie vindt plaats in Reggio Emilia, waar zich Reggio Children bevindt, een internationaal centrum voor de bevordering van de rechten van het kind. Dit centrum zullen we tijdens het seminarie bezoeken en het zal ons zeker kunnen inspireren voor het uitwerken van eTwinning-projecten op maat van de kinderen.  

Vergroot je Europees netwerk, krijg praktische voorbeelden ivm het organiseren van eTwinning-projecten voor kinderen tot 6 jaar, en start een eTwinning-project op waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Verneem er alles over en stel je kandidaat via de website van eTwinning.