Terugblik Euroguidance Studiedag ‘Toekomstwegen voor keuzebegeleiding’, 14 oktober 2022

Studiekeuze- en (leer)loopbaanbegeleiding neemt aan belang toe als een manier om toegang te vinden tot een volwaardige job en leven. De mogelijkheden die het biedt om cliënten toe te leiden naar opleiding of omscholing, én om professionele mobiliteit te promoten, vormen belangrijke factoren in het proces van economisch herstel. Dit brengt ook vragen en uitdagingen met zich mee.
Euroguidance organiseerde een studiedag rond duurzame toekomstwegen centraal stond. Tijdens de keynotes en keuzesessies kwamen prioriteitsthema’s als duurzame keuzebegeleiding, inclusief werken, digitalisering en democratisch burgerschap aan bod.

Deelnemers ontdekten nieuwe tools, Europese projecten en projectmogelijkheden, relevant beleid en onderzoek. Samen bekeken we ook wat kan ondernomen worden om keuzebegeleiding in Vlaanderen duurzamer te maken. Als afsluiter klonken we op 30 jaar Euroguidance, wat een uitstekende gelegenheid bood om na te praten en netwerken.

Benieuwd naar aankomende Euroguidance activiteiten?

Op 25 november bieden we jou het webinar aan ‘Leren over grenzen heen’ en op 30 november kan je deelnemen aan de allereerste Euroguidance Netwerk Conferentie.

Meer info vind je op onze website