Update eTwinning seminaries

Kan je niet wachten om een nieuw eTwinning-project te beginnen en ben je nog op zoek naar geschikte partners? Stel je dan kandidaat voor een van de drie internationale eTwinning-seminaries in Leuven, Brugge of Bonn.

#BELGICA: ‘Implementing eTwinning in Erasmus+ projects’ voor leerkrachten Duits & Duitstalige leerkrachten in Leuven

Netwerkevent voor leerkrachten uit de Vlaamse, Franse en Duitstalige Gemeenschap

Tijdens dit seminarie willen we leraren Duits en Duitstalige leerkrachten die lesgeven in het secundair onderwijs met elkaar verbinden. Ben je geïnteresseerd in het opstarten van een eTwinning-project in het kader van Erasmus+? Ben je een groentje of een ervaren rot in eTwinning en/of Erasmus+? We gaan samen op zoek naar de synergie tussen eTwinning en Erasmus+. 

We wisselen ideeën en good practices uit over hoe je eTwinning kan implementeren in Erasmus+ projecten. We bekijken uiteraard ook de Erasmus+-prioriteiten (sociale inclusie, duurzaamheid, digitalisering en democratische participatie) en hoe je deze kan integreren in eTwinning-projecten. Na afloop heb je een groot Europees netwerk én een project waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Voor meer info en het inschrijvingsformulier

Bilateraal seminarie met Frankrijk ‘eTwinning in Erasmus+ projecten’ met focus op inclusie voor VET (TSO en BSO) in Brugge

Dit seminarie is speciaal voor leerkrachten VET (TSO en BSO) die lesgeven in het secundair onderwijs en geïnteresseerd zijn in het opstarten van een eTwinning-project in het kader van Erasmus+. We leggen de focus op inclusie. Zowel ervaren als beginnenden eTwinners en Erasmus’ers zijn welkom.   

We wisselen ideeën en good practices uit over hoe je eTwinning kan implementeren in Erasmus+ projecten. We bekijken uiteraard ook de Erasmus+-prioriteiten met de nadruk op inclusie en hoe je deze kan integreren in eTwinning-projecten. Na afloop heb je een groot Europees netwerk én een project waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Voor meer info en het inschrijvingsformulier

Innovative education for savvy secondary students (10 – 16 years) in Bonn

‘Innovative Education for savvy secondary students’ is een inspirerend seminarie voor beginners en gevorderden in eTwinning die lesgeven aan leerlingen tussen 11 en 16 jaar en op een praktische manier willen werken aan het eTwinning-jaarthema ‘Innovation in education’.  

Tijdens dit seminarie willen we leerkrachten secundair onderwijs in de 1ste en 2de graad en leerkrachten basisonderwijs uit de 3de graad in contact brengen. Ben je geïnteresseerd in het opstarten van een eTwinning-project, werken en denken je leerlingen graag op een praktische manier en ben je geïnteresseerd in innovatief onderwijs? Of je nu een groentje of een ervaren rot bent in eTwinning, samen gaan we op zoek naar een praktisch, innovatief en educatief eTwinning-project. Na afloop van het seminarie heb je een groot Europees netwerk én een project waar je direct met je klas mee aan de slag kan. 

Voor meer info en het inschrijvingsformulier