Leerlingen SBSO Ter Zee GO School Oostende op stage in Wiesbaden (DE)

SBSO Ter Zee GO School Oostende is een nieuwkomer in het Erasmus+ programma en kreeg recent een accreditatie voor VET.

Met het eerste budget gingen hun leerlingen in juni naar Wiesbaden op een stage voor lassen.

 

Lees hieronder het verslag van leerkracht en projectcoördinator Michèle Vanbeirs:

Terug op school kwam de bemerking: ik mis het ontbijt met de groep…ik mis alles wat we samen gedaan hebben.

Onze 14-daagse Erasmus mobiliteit in Wiesbaden was een echt succes. De leerlingen liepen stage in Duitse bedrijven om hun lasvaardigheden te verdiepen. Met veel interesse ontdekten de jongeren nieuwe lasmethodes, andere manieren van werken, de Duitse arbeidscultuur, de Duitse taal, de Duitse cultuur.

Na de stage gingen we samen zwemmen.

Tijdens een tocht door de Rheingau, zagen de jongeren de oude burchten aan de Rijn, de wijnbergen en mochten ze met de boot op de Rijn varen. Tijdens het weekend hebben we samen boodschappen gedaan en gekookt. In groepen leerden ze het openbaar vervoer in Wiesbaden kennen.

Met open armen werden ze in het stadhuis van Wiesbaden ontvangen door het stadsbestuur en de medewerkers van Wiesbaden International. Onze leerlingen leerden dat de Duitsers een statiegeldsysteem voor plastic drankflesjes en blikjes hebben waardoor er veel minder vuilnis op de straten te vinden is. Dit zouden we ook moeten doen! Ze moesten ook leren zelfredzaam te zijn door samen naar de wassalon te gaan om hun kleren te wassen.

Onze leerlingen kwamen terug met heel veel mooie indrukken. Terug op school kwam de bemerking: “Ik mis het ontbijt met de groep…ik mis alles wat we samengedaan hebben”.

Een dikke merci aan jullie! Een dikke merci aan Erasmus!