Eerste editie van “de Talentop: dé inspiratiedag voor leerkrachten”.

Op dinsdag 19 september vonden meer dan 350 leerkrachten en beleidsmensen de weg naar de allereerste Talentop. Deze dag werd georganiseerd door het EDT-platform, het Vlaams Talenplatform, Epos en het Departement Onderwijs & Vorming.

Het thema van de dag was ‘motivatie voor talen’.

De dag ging van start met een uiterst boeiende keynote van motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) die het ABC van motivatie en het lerarenkompas toelichtte.

Na deze uiteenzetting stonden een reeks workshops en presentaties op de planning. De infomarkt met meer dan 20 standhouders kreeg heel wat bezoekers over de vloer tijdens de koffiepauzes en lunch.

In de namiddag volgde een boeiend panelgesprek met Hannelore Simoens (journalist VTM-nieuws) als moderator. Motivatie van taalleerkrachten stond hier centraal.

Vervolgens werden de EDT-awards ’22 – ’23 uitgereikt. Benieuwd naar de winnaars? Op de EDT-website worden ze voorgesteld.

Eric Caers, voorzitter van het EDT-platform, richtte zich tot het publiek en als kers op de taart verzorgde minister Ben Weyts het slotwoord, met een oproep voor een sterk talenonderwijs.

Blijf je graag op de hoogte van wat er in Vlaanderen omgaat op het vlak van talenonderwijs?  Registreer je dan voor de nieuwsbrieven van het EDT-platform en het Vlaams Talenplatform?