Talen Troef

Europese Dag van de Talen 2022: promotiepakket

Op maandag 26 september vieren we de Europese dag van de Talen en Meertaligheid. Scholen en / of organisaties die deze dag in de kijker zetten, kunnen een gratis promotiepakket aanvragen.

Bestel je promotiepakket

Win het talenlabel 2022

In 2022 reikt Epos opnieuw het Europees Talenlabel uit. Het thema van deze editie is: DigiTAAL TAALleren (het leren van talen verbeteren via ICT en digitale media).
Digitalisering is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het belang hiervan werd benadrukt door de COVID-19-crisis, die het voor scholen over de hele wereld noodzakelijk maakte om in veel grotere mate dan voorheen op digitale onderwijsmethoden te vertrouwen. In de nasleep van de pandemie zal blended learning waarschijnlijk veel meer in de onderwijspraktijk worden geïntegreerd.
Digitalisering brengt uitdagingen met zich mee maar biedt ook heel veel mogelijkheden. Digitale tools inzetten kan een meerwaarde vormen binnen het talenonderwijs. Technologie kan bijdragen tot verruimen van het talenaanbod, het kan drempels vervagen en nieuwe kansen bieden.

Heb jij in deze context een project of een initiatief opgezet? Aarzel dan niet en meld je aan voor het Europees Talenlabel 2022.

Stel je project voor

Meertaligheid als troef

Het Europese Dag van de Talen-Platform wil inzetten op een positievere perceptie van meertaligheid bij Vlaamse jongeren.

We willen dit doen via getuigenissen van leerlingen, (oud-)studenten uit de verschillende Vlaamse universiteiten en hogescholen én volwassenen, die het belang van vreemde talenkennis onderstrepen in werkomgeving (bv. stage, vakantiewerk…) en/of vrijetijdscontext (bv. sport, cultuur…).

Deze getuigenissen zullen op de EDT-website verschijnen en via verschillende kanalen en sociale media gedeeld worden met het bredere onderwijsveld. De lancering van deze site is voorzien op 26 september 2022, de Europese Dag van de Talen.

Ervaar jij meertaligheid als troef? Speelt meertaligheid een belangrijke rol in je werkomgeving of vrije tijd? Ben je trots op je talenkennis en wil je dit gevoel delen? Aarzel dan niet en bezorg je getuigenis. Zowel individuen als groepen kunnen een bijdrage leveren.

Je kan kiezen voor een geschreven getuigenis in de vorm van een tekst + foto; een kort filmpje, een podcast, … Bezorg je bijdrage voor 30 juni 2022.

Doe je getuigenis