‘The Sustainable Chocolate Chain’ in Ter Groene Poorte Brugge

De impact van zo’n stage op die gasten is enorm. En daardoor relativeren we meteen ook de bijhorende administratie. Bovendien beseffen we zeer goed dat we met overheidsgeld werken en we daar verantwoord mee moeten omgaan.

Epos ging op pad en bezocht de bakkerijschool Ter Groene Poorte voor een interview met Geert Jonckheere, technisch adviseur van de bakkerijschool en Gert Rots, projectcoördinator van de bakkerijschool van Ter Groene Poorte uit Brugge.

Chocolade is niet weg te denken uit de Brugse binnenstad. Daarom bracht het project ‘The Sustainable Chocolate Chain’ de cacao-telers uit Kameroen en onderzoekers van de landbouwschool uit Nantes naar de bakkerijschool Ter Groene Poorte in Brugge om hen de schitterende resultaten te tonen van het duurzaam en kwaliteitsvol verwerkingsproces van de cacao-bonen. Bovendien gaan 4 leerlingen van de school met Erasmus+ op stage naar Kameroen. Een primeur in Erasmus+!

Naar het interview