Oekraïnecrisis: ondersteuning van vluchtelingen via nuttige tools, bronnen en websites & updates maatregelen Erasmus+

Binnen Europa ondersteunen heel wat begeleidingsdiensten voor studie- en loopbaankeuzes migranten en vluchtelingen in hun nieuwe trajecten. Wie op de vlucht is, maakte doorgaans ingrijpende veranderingen mee – ook in de loopbaan en studie- of opleidingstraject. Nieuwe perspectieven dienen gezocht te worden en haalbare trajecten uitgestippeld.

Het Euroguidance netwerk verzamelde een reeks bronnen en tools die keuzeprofessionals kunnen helpen om nieuwkomers te ondersteunen en te begeleiden. Denk aan Europese webinars, boeiende artikels, informatie vanuit de Europese Commissie, relevante Erasmus+ projecten, etc. Binnenkort zullen de Euroguidance webinars van 21 en 28 april ook in deze lijst worden opgenomen.

Neem een kijkje op de website van het Euroguidance netwerk . Er zit vast iets interessants tussen voor jou.

Nuttige links voor leerkrachten:

Ook in de dagelijkse klaspraktijk worden we geconfronteerd met de crisis in Oekraïne. Verschillende organisaties nemen initiatieven om leerkrachten en scholen hierin te ondersteunen:

 

Updates maatregelen Erasmus+ 

Epos volgt samen met de Erasmus+ Nationale Agentschappen de situatie in Oekraïne en omliggende landen op de voet. We staan in nauw contact met de Europese Commissie en alle Europese NA’s over de uitvoering van onze programma’s en de gevolgen van de situatie voor projecten en deelnemers.

Lees de meest recente updates hier