3
jun
Externe evenementen

Conferentie 'Equity in Onderwijs'

Oval 1Created with Sketch.GO! Atheneum Unescoschool, Koekelberg (Brussel)
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 3 juni 2019 van 9h00 tot 16h00

Schrijf je in vóór 26 mei

GO! Scholengroep Brussel nodigt u uit op de conferentie ‘Equity in onderwijs’ die plaatsvindt op maandag 3 juni 2019 in de GO! Atheneum Unescoschool te Koekelberg (Brussel).

Deze conferentie is het resultaat van het Erasmus+ KA2-project Supporting Opportunity in Schools: Promoting Educational Equity, een samenwerkingsverband met Spaanse, Britse, Italiaanse en Roemeense onderwijspartners.

Dit project is ontstaan uit de gemeenschappelijke nood om equity te bevorderen in onze onderwijssystemen en de bewustwording hieromtrent te stimuleren bij onderwijsprofessionals. Ons doel is tevens scholen in staat te stellen om equity in scholen te evalueren. Daarom hebben we binnen dit project volgende intellectual outputs gecreëerd, die op de conferentie nader zullen worden toegelicht:

  • een Equity Portal met video's en beschrijvingen van best practices inzake equity in het onderwijs, alsook een bibliografie
  • een framework en methodological guide inzake educational equity
  • digitale tools, waaronder een dashboard of indicators en interactieve rubric, waarmee scholen het equity-gehalte van hun eigen school kunnen evalueren
  • een (online) training course inzake equity in het onderwijs voor schooldirecteurs, coördinatoren, leerkrachten, beleidsmedewerkers enz.

Het programma vind je in bijlage.

Schrijf je in vóór 26 mei 2019 via deze inschrijvingslink.

Bijlagen