26
nov
Contactseminarie

Contactseminarie: 'Social justice in lifelong guidance for adults'

Oval 1Created with Sketch.Finland, Rovaniemi
Rectangle 505Created with Sketch. Dinsdag 26 november 2019 van 17h00 tot vrijdag 29 november 2019 13h00

Stel je kandidaat uiterlijk op 26 september 2019!

Het Fins nationaal agentschap (NA) voor het Erasmus+ programma, organiseert van dinsdagavond 26 tot vrijdagmiddag 29 november 2019 een seminarie over ’guidance and counselling’ / leertrajectbegeleiding bij volwassenen uit minderheidsgroepen.

Epos wil 2 Vlaamse organisaties afvaardigen naar dit seminarie (max 1 persoon per organisatie).

De doelstellingen van het contactseminarie

Dit seminarie is erop gericht om vertegenwoordigers van organisaties samen te brengen die bezig zijn met het geven van advies en begeleiding aan volwassen migranten, mensen uit minderheidsgroepen inzake leertrajecten. Ze zullen er ervaringen uitwisselen en thema’s bespreken als: hoe begeleiden we ‘klanten’ uit deze doelgroepen best? Hoe motiveren we hen om te leren een leven lang? Hoe gaan we om met racisme in ons werk? Bereiken we diegenen die hulp/begeleiding nodig hebben? Is er sociale gerechtigheid in onze aanpak? Door deze uitwisseling van expertise en aanpak, tracht het seminarie de deelnemers theoretische, methodologische en praktische (hulp)middelen en kennis aan te reiken, vnl gelinkt aan sociale rechtvaardigheid.

Wie kan deelnemen?

De deelnemers aan dit seminarie zijn:

• Iedereen die betrokken is in het geven van advies en begeleiding inzake leertrajecten aan volwassen migranten, mensen uit minderheidsgroepen of groepen die met uitsluiting bedreigd worden.

OPM: volwassenen: +18 jarigen die geen les volgen in het secundair of hoger onderwijs.

Het programma

Het programma bestaat uit het elkaar leren kennen, discussies/uitwisselingen over de (sub)thema’s van het programma.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het daartoe bestemde online formulier. Je verstuurt het ons uiterlijk op 26 september 2019. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige seminarie volgt.

Selectiecriteria

  • je motivatie als organisatie om hieraan te participeren

  • de aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren aub (actie / jaar / titel, projectnummer…)

  • De keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen (de werktaal tijdens het seminarie is Engels!)

Epos geeft prioriteit aan organisaties die nog niet eerder in een dergelijk seminarie participeerden.

Kostprijs

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl €360. De kosten voor deelname aan het seminarie, het culturele programma, de 3 overnachtingen (eenpersoonskamers) en de maaltijden (vanaf dinsdagavond (26/11) tot en met vrijdagmiddag (29/11) betaalt het agentschap in Finland met de ondersteuning van de Europese Commissie. Het hotel hoef je niet zelf te regelen: het gaat om een residentieel seminarie.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust ! Renilde.reynders@epos-vlaanderen.be

Ga naar het aanvraagformulier

Klik hier!