12
nov
Infosessie

Informatiesessie Erasmus+ individuele leermobiliteit (KA1)

Oval 1Created with Sketch.H. Consciencegebouw, Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 12 november 2018 van 9h00 tot 16h00

Schrijf je in tot 6 november

We verwachten de publicatie van de oproep tot het indienen van Erasmus+ projectvoorstellen 2019 midden oktober. Naar aanleiding daarvan organiseren we een infosessie over Erasmus+ en in het bijzonder over Kernactie 1 (KA1), de individuele leermobiliteit.

Foto van een infosessie

Wat kun je verwachten?

Het wordt een interactieve bijeenkomst met presentaties, discussievormen en workshops. Na een algemene kadering van het Erasmus+ programma, gaan we dieper in op kernactie 1, de individuele leermobiliteit (KA1). We lichten toe wat KA1 juist inhoudt, welke activiteiten en budgetten je juist kan aanvragen.

We bekijken hoe je internationalisering verankert in jouw organisatie en hoe het deel kan uitmaken van een langetermijnvisie. Daarna volgen drie workshops: aanvragen voor schoolonderwijs, volwasseneneducatie en beroepsonderwijs en -opleiding. We bespreken wat KA1 kan betekenen voor jouw organisatie.

De bedoeling is dat je na deze sessies optimaal gewapend bent om je KA1-aanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden. Bovendien maken we je vertrouwd met eventuele nieuwigheden in Kernactie 1.

Aan de slag voor je aanvraag? Baseer je dan zeker op de programmagids van Erasmus+ voor 2019. Deze is voorlopig enkel als PDF beschikbaar. Later volgt de webversie.

De aanvraagformulieren voor Strategische Partnerschappen - KA2 zijn verschenen voor alle domeinen. De KA1-aanvraagformulieren voor het hoger onderwijs (KA103 en KA107), beroepsonderwijs (KA102) zijn ook verschenen. Het zijn online aanvraagformulieren. De overige formulieren worden in de loop van 22 november verwacht

Voor wie?

Voor organisaties die een aanvraag kunnen indienen binnen de domeinen schoolonderwijs, beroepsopleiding en -onderwijs en volwasseneneducatie.

Waar?

Deze informatiesessie vindt plaats in het Hendrik Consciencegebouw in Brussel.

Programma

09:00u
Ontvangst
09:30u Start van de infodag
Leermobiliteit (of Kernactie 1) in Erasmus+
10:00u
Wat is een Europees OntwikkelingsPlan en hoe kom je daartoe?
10:30u
Hoe verloopt een projectaanvraag voor een Kernactie 1?
11:00u
Koffiepauze
11:15u
Weke ondersteuning biedt Epos?
12:15u
Welke informatie is er specifiek nuttig voor mijn 'domein'?
12:30u
Lunch en afronding

Inschrijven

Epos voorzag nog andere informatiesessies.Duid voor deze sessie duidelijk je keuze (12 november)..

naar het inschrijvingsformulier

klik hier