26
nov
Infosessie

Informatiesessie Erasmus+ Strategische partnerschappen KA2

Oval 1Created with Sketch.Ellipsgebouw, Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 26 november 2018 van 9h00 tot 16h30

Powerpoint

Download hier de powerpoint van informatiesessie

De Erasmus+ Oproep 2019! Wat is er mogelijk? Waarvoor kan je financiering vragen? Wat is er nieuw in deze oproep? Epos organiseert een infosessie over de ‘strategische partnerschappen’ (Kernactie 2 of KA2) op 26 november in Brussel.

Deze dag richt zich tot iedereen die een project wil opstarten binnen deze actie en tot alle onderwijs-/vormings- en opleidingsniveaus.

Programma

Voormiddag

9u00: Registratie en welkom

9u30 – 11u10: Introductie strategische partnerschappen – algemene regels – aanvraagprocdure …

11u10: Koffie

11u25 – 12u15: Groepen per ‘domein’: de prioriteiten in schoolonderwijs / beroepsopleiding / hoger onderwijs en volwasseneneducatie (*)

12u15 – 13u: broodjeslunch

Namiddag

In de namiddag zijn er drie sessie van 50 minuten:

13u Strategische partnerschappen met enkel scholen uit basis en secundair (incl. buitengewoon onderwijs) 'Supporting exchange of good practice' 'Supporting innovation' (incl. intellectual output)
14u Strategische partnerschappen met enkel scholen uit basis en secundair (incl. buitengewoon onderwijs) 'Supporting exchange of good practice' 'Supporting innovation' (incl. intellectual output Netwerkmogelijkheid met collega's en een kopje koffie
15u Domeinspecifieke tips schoolonderwijs Domeinspecifieke tips beroepsopleidingDomeinspecifieke tips hoger onderwijs Domeinspecifieke tips volwasseneducatie

(*) niet-beroepsgerichte vorming/onderwijs/opleiding aan volwassenen

Aan de slag voor je aanvraag? Baseer je dan zeker op de programmagids van Erasmus+ voor 2019. Deze is voorlopig enkel als PDF beschikbaar. Later volgt de webversie.

De aanvraagformulieren voor Strategische Partnerschappen - KA2 zijn verschenen voor alle domeinen. De KA1-aanvraagformulieren voor het hoger onderwijs (KA103 en KA107), beroepsonderwijs (KA102) zijn ook verschenen. Het zijn online aanvraagformulieren. De overige formulieren worden in de loop van 22 november verwacht

Komen ook aan bod tijdens deze infodag:

eTWINNING

eTwinning is de Community voor Scholen in Europa. Meer dan 400.000 leerkrachten uit heel Europa maken deel uit van dit netwerk. Leerkrachten kunnen het platform inzetten voor, tijdens en na de uitvoering van een Erasmus+ project in het schoolonderwijs.

EPALE

EPALE is het Europese elektronische platform voor de volwasseneneducatie. Het platform is nuttig voor, tijdens en na de uitvoering van een Erasmus+ project in de volwasseneneducatie en de voortgezette beroepsopleiding.

Europass

Europass is een Europees initiatief om competenties en vaardigheden kenbaar te maken en te herkennen. Europass levert iedere jaar enkele honderdduizenden CV’s af in België. In deze sessie gaan we dieper in op Europass Mobiliteit, een tool dat opgedane competenties in het buitenland kan documenteren en herkennen.

Locatie

Het Ellipsgebouw in Brussel ligt op 10 minuutjes wandelen van het station

Inschrijven

Bijlagen

Epos mag mij informeren/contacteren over andere mogelijkheden, activiteiten,… die het aanbiedt, die ook van belang kunnen zijn voor de kwaliteit van mijn KA2-project (eTwinning, Epale, Europass, Euroguidance,…).
Mijn gegevens worden alleen gebruikt voor het verwerken en communiceren van deze inschrijving. Ik begrijp dat er foto’s van mij kunnen worden genomen, die gebruikt kunnen worden in communicatie van Epos. De disclaimer