ma 6 juli 2020

Aanbod Landcommanderij Alden Biesen schooljaar '20-'21

Webinars: internationalisering op school

Bewandelt jouw school al Europese wegen en wil je jullie internationaliseringsprojecten duurzaam verankeren op school? Alden Biesen helpt je graag op weg. In samenwerking met Europahuis Ryckevelde ontwikkelde zij een toolbox. Deze kan je hier gratis downloaden.

Om je hierbij te helpen ontwikkelden Alden Biesen en Europahuis Ryckevelde in opdracht van het departement Onderwijs en Vorming een toolbox voor scholen. Deze bevat een zelftest om te zien hoe ver je school al staat en 10 hoofdstukken vol tips en tricks en interactieve klikkaders.

Klaar om je internationaliseringsbeleid vorm te geven? Schrijf je dan vandaag nog in voor één of meerdere van de webinars . Elke webinar wordt zowel in de namiddag (13u.-14u.) als in de avond (20u.-21u.) aangeboden.

Verwacht je na de introductiewebinar aan vijf à la carte verdiepingswebinars die inzoomen op de 10 hoofdstukken. Telkens worden 2 à 3 hoofdstukken in detail besproken, een school vertelt hoe zij deze aspecten aanpakt, je krijgt de kans in discussie te treden in break out rooms en je kan er al je vragen stellen. Voor wie extra begeleiding zoekt, is er telkens een klein 'huiswerk' om je op gang te trekken.

Doe alvast de zelftest in de toolbox en schrijf je hier in voor een of meerdere van de webinars:

  • 21/9 introductiewebinar toolbox (slechts 30 minuten)
  • 29/9 visie en strategie
  • 12/10 internationaliseringswerking en -cultuur
  • 27/10 kennismanagement en erkenning leerresultaten
  • 19/11 projectmanagement en kwaliteitsontwikkeling
  • 14/12 communicatie en disseminatie

Studiedag: opstart, doorstart en perfectioneren van je internationaliseringsbeleid (afgelast - schrijf je opnieuw in voor de online formule)

Save the date!

Op 22 oktober organiseert Alden Biesen een gratis studiedag rond het ontwikkelen van een gedragen en duurzaam internationaliseringsbeleid voor zowel beginners als gevorderden. Verwacht je aan goede voorbeelden, inspiratie en tips, monitoring en ga aan tafel met andere scholen om ervaringen uit te wisselen. De landcommanderij beschikt over voldoende accommodatie om social distancing te garanderen. Samen (net)werken met collega’s rond internationalisering, coronaproof: het kan!

Meer info en inschrijflink volgen begin september. Wil je een persoonlijke uitnodiging? Mail naar julie.focquet@vlaanderen.be.

Gelet op de verstrenging van de veiligheidsmaatregelen inzake Covid-19 die de regering vrijdagavond bekendmaakte, hebben we beslist de peer learning dag van 22 oktober in Alden Biesen af te gelasten. Wij werken echter aan een online alternatief, zodat we jullie donderdag toch iets kunnen aanbieden. De 2 geplande workshops kunnen zeker online plaatsvinden. Verder bieden we jullie een panelgesprek rond de vragen die jullie stelden. Zet donderdag 22 oktober van 9.30u. tot 12.30u. in jullie agenda en schrijf je nu meteen in op dit iinschrijvingsformulier.

Iedereen die zich ‘opnieuw’ inschreef, krijgt van ons woensdag een mail met de webinarlink.

Ben jij er ook bij?

internationale cursussen: storytelling in het onderwijs

Landcommanderij Alden Biesen is de motor achter achter een heleboel activiteiten die storytelling in de aandacht zetten: het jaarlijkse meertalige internationale Storytelling Festival, Verhalen in het Park, FEST en als partner van vele Europese projecten doorheen de laatste 20 jaar.

Vanaf dit najaar kan je er ook internationale vertelcursussen voor leerkrachten volgen. Deze cursussen kunnen gefinancierd worden met Erasmus+ KA1-subsidies. Eén detail: een Vlaamse deelnemer kan geen gebruik maken van dergelijk projectgeld voor een cursus in Vlaanderen. Je moet de grens over. Ken jij collega’s en organisaties in het buitenland die de kracht van storytelling willen leren kennen als didactisch middel?

Je kan je nu registreren:

  • 15-20 november 2020 voor leerkrachten en medewerkers in secundair onderwijs, geleid door Nell Phoenix. Meer informatie vind je hier. Registreren kan tot 15 oktober hier. Deze cursus is geannuleerd en verlegd naar 21-26 November 2021. Geïnteresseerd? Zend een mail met je contactgegevens naar frouke.bastiaens@vlaanderen.be en je wordt gecontacteerd van zodra de inschrijvingen open zijn.
  • 7-12 februari 2021 voor leerkrachten en personeel in het basisonderwijs , geleid door Michael Harvey. Meer informatie vind je hier. Registreren kan tot 15 november hier. Deze cursus is nog niet geannuleerd wegens COVID-19, maar de kans zit erin dat het gebeurt. De cursus wordt sowieso volgend jaar herhaald op 6-11 februari 2022
  • 4-9 juli 2021 voor opleiders en leerkrachten in de formele en non-formele volwasseneneducatie , geleid door Giovanna Conforto. Meer informatie vind je hier. Registeren kan tot 1 juni 2021 hier.