di 20 april 2021

Online infosessie over 'Kenniscentra voor beroepsopleiding'

Na een aantal proefprojecten worden de 'Kenniscentra voor beroepsopleiding' of Centres of Vocational Excellence (CoVEs) een integraal deel van het nieuwe Erasmus+.

Deze centra zorgen voor een bottom-up benadering van excellentie. Het aanbod aan vaardigheden wordt er snel aan de maatschappelijke en economische behoeften aangepast, ook ter ondersteuning van de huidige groene en digitale verschuiving.

CoVE-projecten brengen een breed scala aan lokale, regionale en nationale partners uit verschillende landen samen: aanbieders van initiële en voortgezette beroepsonderwijs en -opleiding, onderzoeksinstellingen, werkgevers, werkgelegenheidsdiensten... Samen creëren ze "vaardigheidsecosystemen" die bijdragen aan regionale ontwikkeling, innovatie, industriële clusters, slimme specialisatiestrategieën en sociale inclusie.

Wil je meer weten over deze Kenniscentra voor beroepsopleiding' en vernemen hoe je een aanvraag moet indienen bij de Europese Commissie? Neem dan deel aan de online infosessie op 30 april van 9u30 tot 12u30. Het programma vind je in bijlage.

Wil je al een eerste kennismaking met de Kenniscentra voor beroepsopleiding? Lees dan de factsheets en bekijk het introductiefilmpje.

Bijlagen