vr 24 november 2017

Oproep Erasmus+ VET charter

Het Erasmus+ VET Mobility Charter (mobiliteitshandvest voor beroepsonderwijs en –opleiding) is bedoeld om organisaties (in het domein beroepsonderwijs) die een goede reputatie hebben opgebouwd, een duwtje in de rug te geven.

Met het VET Mobility Charter kunnen organisaties toegang krijgen tot een vereenvoudigde aanvraagprocedure. Hiermee krijgen organisaties de kans om hun internationaliseringsstrategie verder uit te bouwen en beter te verankeren.

Organisaties die het VET Mobility Charter verkrijgen in 2018 kunnen van de vereenvoudigde procedure gebruik maken vanaf de oproep Erasmus+ voor 2019. De deadline voor het aanvragen van een VET charter is 17 mei 2018.

Om in aanmerking te komen voor het VET Mobility Charter moet de organisatie -onder meer- voldoen aan volgende criteria.

  • De organisatie moet minsten 3 mobiliteitsprojecten onder het Levenslang Leren programma ('07-'13) en/of het Erasmus+ programma voltooid hebben.
  • de gemiddelde benuttingsgraad van het budget van de laatste drie afgeronde projecten moet minstens 80% bedragen.

De organisaties die aan deze voorwaarden voldoen, zullen persoonlijk worden uitgenodigd voor een infosessie over het VET-charter .

Meer uitgebreide informatie, over de voorwaarden, de selectiecriteria, de procedure etc. kan u vinden in de onderstaande bijlagen. Het definitieve -online- aanvraagformulier is vanaf nu beschikbaar (zie ook 'downloads').

Veel succes!