10
dec
Training/Workshop

Webinar schoolpartnerschappen (KA229)

Oval 1Created with Sketch.Brussel
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 10 december 2018 van 16h00 tot 18h00

Kies in 2019 met je school voor een Erasmus + Schoolpartnerschap. We helpen je alvast op weg tijdens een online webinar op maandag 10 december om 16.00 uur. Tijdens dit webinar presenteren we projectmogelijkheden en -voorbeelden en geven we je tips. De ideale start van je nieuwe avontuur, en je hoeft je er niet eens voor te verplaatsen. Toegang tot een computer met internetverbinding is voldoende om de sessie mee te volgen. Bovendien krijg je een antwoord op al je vragen.

Schrijf je in via deze link en we mailen je de details: http://bit.ly/webinarera

Wat zijn Erasmus + School Exchange partnerships?

Wat? Samenwerking met een school in Europa op maat van je eigen school, inclusief mobiliteiten voor personeel en leerlingen. Kleinschalige projecten voor starters in internationalisering. Ideaal voor een eerste ervaring!

Voor wie? Alle scholen uit het basis en secundair onderwijs, inclusief buitengewoon onderwijs.

Hoe? In een School Exchange Partnership werk je minimaal 12 en maximaal 24 maanden samen met één tot vijf andere scholen in Europa. De aanvraag wordt namens het partnerschap door de coördinerende school ingediend. De deadline om een aanvraag in te dienen is 21 maart 2019, 12.00 uur ’s middags.

eTwinning? Het combineren van mobiliteit en fysieke uitwisselingen met virtuele samenwerking kan een belangrijk element van School Exchange partnerschappen zijn. Projecten worden sterk aangemoedigd om eTwinning te gebruiken vóór, tijdens en na de projectactiviteiten.

Meer budget voor schoolonderwijs:

Bovendien wil Epos scholen voor basis- en secundair onderwijs (inclusief buitengewoon onderwijs) extra stimuleren om een Erasmus+ School Exchange Partnership aan te vragen. Daarom kiest Epos ervoor om in 2019 60% van het budget voor samenwerkingsprojecten (KA2) in schoolonderwijs te reserveren voor de School Exchange Partnerships gericht op uitwisseling van goede praktijken tussen scholen.

Meer info over het Erasmus+ budget vind je op onze website.