Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Publicaties

Oproep Buurklassen 2024

Wist je dat je met Buurklassen klasuitwisselingen tussen een Vlaamse school en een school uit een buurland van België kan organiseren?

Scholen in het basis- en secundair onderwijs (inclusief het buitengewoon onderwijs) kunnen deelnemen en via Buurklassen een schooljaar lang samenwerken met een school uit één van onze buurlanden (Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk).

Publicaties

Jongeren en klimaat: tips en tools

Iedereen moet zijn steentje bijdragen om tot klimaatneutraliteit te komen in Europa. De Europese Commissie geeft je een tiental klimaatvriendelijke tips. Doe ook de quiz en ontdek de tools die je op school kan gebruiken.

eTwinning

eTwinningse lente

Doe mee aan het boeiende webinar “eTwinning & FARO: ontdek Europa’s Erfgoedschatten samen”, of neem deel aan de informatieve webinars over eTwinning. En ontdek ook de fascinerende wereld van eTwinning met de masterproef van Trâm La Hoàng Bích!

Europass

Deel Jouw Europass Ervaring!

We zijn op zoek naar jouw verhalen en inzichten om onze Europass gemeenschap te verrijken en te inspireren!

Erasmus + Strategische Partnerschappen (KA2)

Het aantal aanvragen KA2 voor de call 2024

5 maart was de deadline voor Erasmus+ projectaanvragen ‘kleinschalige partnerschappen’ en ‘samenwerkingspartnerschappen’ (KA2).

Contactseminarie

Erasmus+ contact seminarie “The Project Compass: Navigating Ideas towards Projects” (LT)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Litouwen organiseert van 18 tot 20 juni 2024 in Vilnius het contactseminarie ‘The Project Compass’ met de focus op nieuwkomers in kleinschalige partnerschappen (KA210).

Contactseminarie

Erasmus+ Contactseminarie “Inclusion in practice: promoting mobility and partnerships for and with people with disabilities” (LUX)

Het Franse Erasmus+ Nationaal Agentschap organiseert een contactseminarie in Tours voor de volwasseneneducatie. De bedoeling is om de leermobiliteit van ‘adult learners’ te bevorderen.

Publicaties

Een nieuwe site voor de Europese Verkiezingen

Wil je actief burgerschap en actie voor het klimaat met elkaar verbinden? De Europese Commissie heeft handige tools gemaakt om je daarbij te helpen. Organiseer zelf een activiteit en laat het ons weten!

Publicaties

Europese Tools voor actief burgerschap

Wil je actief burgerschap en actie voor het klimaat met elkaar verbinden? De Europese Commissie heeft handige tools gemaakt om je daarbij te helpen. Organiseer zelf een activiteit en laat het ons weten!

Oproep

Oproep naar Nederlandstalige taalassistenten in Frankrijk

Ben je tussen de 20 en 30 jaar oud en wil je je Frans verbeteren en Frankrijk beter leren kennen? Word dan Nederlandse taalassistent in Frankrijk!

Overige

15 jaar Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE)

Erasmus for Young Entrepreneurs (EYE) stimuleert al 15 jaar lang ondernemerschap en innovatie in Europa en brengt jonge en gevestigde ondernemers bij elkaar om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen.

Erasmus + Individuele leermobiliteit (KA1)

Grote stijging aanvragen KA1 call 2024

20 februari 2024 was de deadline voor Erasmus+ projectaanvragen ‘individuele leermobiliteit’ (KA1).

1 2 3 26