di 14 mei 2019

Pieter Van Landeghem verkozen tot Ster van Europa 2019

Pieter Van Landeghem werd dit jaar uitgeroepen tot de Ster van Europa. De leerkracht Logistiek van het Technisch Instituut Sint-Vincentius Torhout (SiVi) is de stuwende kracht achter de internationaliserende projecten op SiVi.

De Ster van Europa is een wedstrijd die jaarlijks georganiseerd wordt door VLEVA, het Vlaams-Europees Verbindingsagentschap, waarbij men op zoek gaat naar een Vlaams project, persoon of organisatie die een positieve bijdrage levert aan het Europese debat.

Op stage naar Denemarken, al 10 jaar lang

Samen met zijn leerlingen van het zevende jaar Logistiek reist hij dit jaar al voor het tiende jaar op rij naar Denemarken om zijn leerlingen een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Door stage te lopen in het buitenland worden de leerlingen echte Europese burgers. Samen met zijn collega’s richtte hij de werkgroep internationalisering op SiVi op. Zo krijgen alle leerlingen uit de TSO- en BSO-opleidingen van SiVi de kans om op buitenlandse stage te trekken. Momenteel is Pieter ook bezig met het verkennen van stagemogelijkheden in Roemenië.

Een grote voorsprong

Volgens de jury is Pieter een leerkracht die veel verder gaat dan zijn gewone onderwijstaak. “Hij enthousiasmeert collega’s en leerlingen om met een open blik over de landsgrenzen te kijken.” Na de stem van de jury moesten de publieke stemmen de doorslag geven wie de Ster van Europa ging worden. Met 1472 stemmen op de 3900 stemmen werd Pieter de verdiende winnaar. De andere genomineerden voor de prijs waren "Youth for Climate", GO! Atheneum Zelzate, Prof. Steven Van Hecke van KU Leuven en "European Matinee: every vote counts" van GO! Atheneum Emanuel Hiel.