23
sep
Contactseminarie

E+ contactseminarie 'Hoe ontwikkel je een inclusie- en diversiteitsstrategie'

Oval 1Created with Sketch.Dublin (IRL)
Rectangle 505Created with Sketch. Maandag 23 september 2019 van 9h15 tot woensdag 25 september 2019 9h15

Kandideer tot 10 augustus 2019

Het Ierse Erasmus+ nationaal agentschap organiseert van 23 tot 25 september een contactseminarie over inclusie en diversiteit.

Epos wil 3 Vlaamse organisaties afvaardigen naar dit seminarie (max. 1 persoon per organisatie).

Thema’s en doelstellingen van het contactseminarie:

Dit is een contactseminarie waarin enkele trainingselementen aan bod komen. Het wil meer organisaties aantrekken, voornamelijk die met een sterke inclusiedimensie. Het is gericht op zowel nieuwkomers als ervaren organisaties die een strategische benadering van inclusie en diversiteit willen ontwikkelen; en willen nadenken over inclusief denken en een eigen integratie- en diversiteitsstrategie. De deelnemers zullen de mogelijkheden van Erasmus + leren kennen, inclusiever leren werken en begrijpen hoe je een goede strategie voor integratie en diversiteit opstelt. Daarbij is er de mogelijkheid om potentiële toekomstige partners te ontmoeten en inclusie in projecten aan te kaarten.

Wie kan deelnemen?

Dit evenement is bedoeld om nieuwkomers en ervaren organisaties aan te trekken die hun kennis van inclusie en diversiteit willen uitbreiden en strategischer willen benaderen. Tot deze doelgroep behoren alle organisaties die werkzaam zijn op het gebied van onderwijs en opleiding. Omdat de training een sterke focus op inclusie heeft, verwelkomen we met name deelnemers die werken met kansengroepen: migranten, asielzoekers, vluchtelingen... of een andere groep met specifieke noden.

Het programma

Het programma wordt later meegedeeld.

Selectiecriteria

  • je motivatie als organisatie om hieraan te participeren
  • de aansluiting van je organisatie bij de doelgroep (zie hoger) en het thema van het seminarie; indien je ervaring hebt met Erasmus+ gelieve dit te specifiëren.
  • de keuze van je afgevaardigde: hij/zij moet voldoende Engels kennen om interactief te kunnen deelnemen (de werktaal tijdens het contactseminarie is Engels).

Epos geeft prioriteit aan organisaties die nog niet eerder in een Erasmus+ project participeerden.

Hoe aanvragen?

Geïnteresseerde Vlaamse organisaties/instellingen kunnen kandideren voor deelname via het online formulier.

Je verstuurt het ons uiterlijk op 10 augustus 2019. Kandideren betekent dat je ermee akkoord gaat dat je afgevaardigde het volledige seminarie volgt.

Kostprijs?

Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, dan betaalt Epos je reiskosten op basis van een forfaitair bedrag, nl. €275. De kosten voor het programma, de 2 overnachtingen (in een single room) en de maaltijden betaalt het agentschap in Ierland met de ondersteuning van de Europese Commissie. Het hotel hoef je niet zelf te regelen: het gaat om een residentieel seminarie.

Mocht je meer info willen: contacteer ons gerust!

Eline Paredis eline.paredis@epos-vlaanderen.be

naar het online formulier

klik hier