Home Actueel Nieuws

Nieuws

Filter op
Sorteer
Evenement

Laten we samen #EuropeDay vieren

Op 9 mei is het EuropeDay. Dan herdenken we de Schumanverklaring van 1950, die de start vormde van duurzame eenheid en vrede in Europa.

Op zaterdag 4 mei zetten de Europese instellingen de deuren voor je open en kan je aan allerhande activiteiten deelnemen in Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Ontdek hier de waaier aan activiteiten per instelling.

Project in de kijker

Buitenlandse stageproject van het Vrij Handels- en Sportinstituut Brugge

Voor de rubriek ‘Project in de kijker’ zetten we graag het buitenlandse stageproject met het 5de jaar Onthaal, Organisatie en Logistiek van het Vrij Handels- en Sportinstituut Brugge in de spotlights. Lees het verhaal van dit stageproject, waarin inclusie en diversiteit op een eigen manier ingevuld werden.

Sport

Erasmus+ Sport: online netwerk event

Ben jij actief in een sportclub en heb je zin om samen met jouw collega’s (trainers, bestuurders, medewerkers) te internationaliseren? Noteer dan alvast 3 en 4 juni 2024 in je agenda voor een Europees online event.

Thematisch seminarie

Erasmus+ thematisch seminarie ‘Inclusion tool for better inclusion and diversity approach’ (SK)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Slovakije organiseert van 13 tot 15 november 2024 in Bratislava het thematisch seminarie ‘Inclusion tool for better inclusion and diversity approach ’. Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Slovakije organiseert van 13 tot 15 november 2024 in Bratislava het thematisch seminarie ‘Inclusion tool for better inclusion and diversity approach ’. Tijdens het seminarie wordt specifiek ingegaan op de uitdagingen en mogelijkheden om deelnemers met ‘fewer opportunities’ bij Erasmus+ mobiliteiten te betrekken.

Contactseminarie

Erasmus+ thematisch seminarie “Le numérique, facteur de bien-être à l’école?” (FR)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Frankrijk organiseert van 7 tot 9 oktober 2024 een thematisch seminarie met als titel “Le numérique, facteur de bien-être à l’école?”

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Enhancing Digital Competences in Education and Training’ (EE)

Het Nationale Agentschap Erasmus+ van Estland organiseert het contactseminarie ‘Enhancing Digital Competences in Education and Training’. 

Dit contactseminarie vindt plaats in Tallinn van 24 tot en met 27 september 2024 en richt zich tot het basis- en secundair onderwijs (schoolonderwijs).

Project in de kijker

Leerlingen Campus Hast op buitenlandse stage

24 Leerlingen van Campus Hast (Hasselt) gingen dit voorjaar op buitenlandse stage met Erasmus+ naar Spanje en Duitsland. Ontdek het boeiende verhaal van dit project en de onvergetelijke ervaring van de leerlingen.

Contactseminarie

Erasmus+ contactseminarie ‘Accreditation / Consortia in the field of Adult Education’ (GR)

Het Nationale Agentschap voor Erasmus+ van Griekenland organiseert van 10 juni tot en met 13 juni 2024  het contactseminarie ‘Accreditation / Consortia in the field of Adult Education’ voor de volwasseneneducatie.

Publicaties

online cursussen en leermaterialen over kunstmatige intelligentie (AI)

Kunstmatige intelligentie is sedert kort bezig aan een een spectaculaire opmars. Daarom delen we graag een aantal open online cursussen en leermaterialen over kunstmatige intelligentie (AI), die nuttig kunnen zijn voor jullie.

Publicaties

Maak je events inclusiever met SALTO

SALTO Inclusion Education heeft een tool gepubliceerd om NA’s en begunstigden te helpen events inclusiever te maken. Ontdek de tips en checklists om voor, tijdens en na het event te gebruiken.

Activiteit

Bevraging democratische participatie

Epos heeft voor 2024 ‘democratische participatie’ als thema gekozen. Daarom willen we graag weten hoe Erasmus+ democratische participatie versterkt in jouw organisatie. Vul onze enquête in en misschien win je wel een leuke prijs.

eTwinning

eTwinning webinars en events

Europass start binnenkort een ‘Klankbordgroep’’, waarin je je ideeën voor verbeteringen kwijt kan. Europass is ook op zoek naar je verhalen en ervaringen om de Europass-community te verrijken en te inspireren.

1 2 3 27